FELIX | Tens preguntes?

Tens preguntes?

Consulta les preguntes més freqüents

Sobre FELIX

1.- Què és FELIX?
FELIX és una nova forma de dinar a l’oficina de manera sana equilibrada. Som un restaurant online, amb la nostra pròpia carta i el nostre propi servei. Ens focalitzem en les oficines perquè puguis menjar sa i variat tots els dies en horari laboral. A més, som una empresa compromesa amb la societat i el medi ambient.

2.- Com sorgeix FELIX?
Hem estat a la teva situació i en la dels milions de treballadors i treballadores que no saben on menjar diàriament i ens hem proposat posar-hi solució. Pensem que per a això calia trobar la fórmula que ho fes accessible tots els dies: preu/qualitat/varietat/servei.

El producte

1.- La comanda arriba llesta per menjar?
Hi ha plats que cal escalfar 3 minuts al microones i n’hi ha que no cal fer res més que gaudir-los. Els canelons i les lasanyes venen en una safata metàlica per si algú vol escalfar el plat gratinant-lo al forn. Tot i així, aquesta safata també és apta per microones.

2.- Com és el packaging de FELIX?
Vetllem per la cultura ecofriendly i utilitzem productes reciclables i biodegradables. Gairebé el 100% dels envasos que utilitzem ho són. Trobaràs més informació a l’apartat “Packaging verd”.

El servei

1.- Hi ha comanda mínima?
FELIX no té comanda mínima. Si només ens demanes tu, t’ho portem sense problemes.

2.- Hi ha cost de lliurament?
No, el lliurament és gratuït.

3.- Quins dies està obert FELIX?
Obrim tots els dies laborables.

4.- Com puc fer una comanda?
Les comandes es fan a la nostra web. És molt fàcil!

5.- Quan es fa una comanda?
Fins les 11h del dia que vulguis el dinar. I des de les 14h del dia anterior.

6.- Com pots fer per recordar fer la comanda abans de les 11h?
Si vols t’enviem un recordatori al mail cada dia perquè no se’t passi l’hora.

Altres

1.- Quina és la zona de repartiment?
Anem sumant poblacions a mesura que podem. Ara ja repartim a tot Barcelona i moltes poblacions del voltant: Montcada i Reixac, Cerdanyola, Sant Cugat, Rubí, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Joan Despó, Cornellà, El Prat, L’Hospitalet, etc… Consulta si servim a la teva zona a l’apartat “On arribem”.

2.- Qué faig si el meu codi postal no pertany a la zona de repartiment?
Si estàs fora de la zona de repartiment pots posar-te en contacte amb nosaltres i intentarem donar-te una solució.

3.- ¿Qué faig si alguna cosa està malament a la meva comanda?
Ens esforcem molt cada dia perquè això no passi, però alguna vegada podem equivocar-nos. Per això tenim un servei d’atenció al client a la teva disposició perquè la teva experiència amb FELIX sigui exquisida en tots els sentits. Contacta’ns per xat, mail o telèfon i t’ajudarem en el que calgui.